bakning

RABARBERSMULPAJ MED HAVRE

Lika vanligt som vi dricker mjölk, äter bröd och ägg så blir det en rabarberpaj i veckan hemma hos oss!
Vår rabarberplanta växer så att det knakar! Är sugen på att hitta på något annat gott på rabarber, kanske marmelad? Någon som provat?
Nåväl, här kommer ett gottigt recept på paj!

Rabarbersmulpaj
Du behöver
En knippe rabarber
1⁄2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
4 msk strösocker

Deg
4 dl havregryn
3 dl vetemjöl
3 dl strösocker
250 g Smör

Gör så här
Skölj och skala (om inte rabarbern är späd), skär i cmstora bitar. Blanda rabarberbitar, potatismjöl och kanel i en bunke
Gör degen.
Fördela deg i botten, lägg på rabarber samt strössla över lite socker och fortsätt med smuldeg och gör ett varv till.
Grädda i ugnen ca 25 minuter i 225 grader.

Servera med vaniljvisp och jordgubbar!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *