.RECEPT & MAT,  skaldjur

HELGENS BESTYR & BLÅMUSSLOR

Imorgon är det bara två veckor kvar till julafton! Här hemma fortskrider allt julfix i en lugn & behagligt takt inför den stora favorithelgen!
Supergoda saffransbullar med mandelsmassa och en väldigt viktiga kaka till julens fikastuder har bakats!

Men för att kicka igång denna vecka så ska ni få ett tips på något väldigt enkelt och gott som jag moddade om lite och gjorde till förrätt i lördags!
Vitvinskokta blåmusslor från restaurang Kungsholmen (Recept Melker Anderson)
131209_1

Du behöver
20 st Båmusslor
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta (jag tog en fjärdedel av solovitlök)
1 msk smör
2 dl vitt vin
1 dl grädde (jag tog två)
1 msk persilja ( jag använde basilika istället)
Salt & svartpeppar

Gör så här
Tvätta och skrubba musslorna noggrant. Kasta de som är spräckta eller ej stänger sig.
Hacka löken och fräs upp i kastrull. Tillsätt vitvin och musslor och låt koka upp och musslorna öppnar sig (ca 2 minuter)
Tag ur musslorna, häll i grädde, salt peppar och basilikan. Låt koka upp. Mixa vitvinsgrädden.
Lägg upp musslorna i djuptallrik, häll över spadet.
Servera med smörstekt toast.
Om man vill ha detta som huvudrätt, dubbla mängden! Detta recept räcker till 4 personer.
131209_2
Så hoppas att det ska smaka! Kanske något att äta som Nobelmiddag imorgon kanske?

Återkommer med mer inspiration till julbak senare.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *