.RECEPT & MATgrillat/tillbehörkyckling

CITRONGRÄSKYCKLING

Kyckling är ett av favorit köttet här hemma, det funkar med bröstfiléer (som helst ska marineras och grillas), lårklubbor, drumsticks, färsk hel, ja det bli gottigt vad man än tar sig för med en kyckling!

Här kommer ett höftrecept på två ugnsgrillade kycklingar jag gjorde för ett tag sedan
140211

Jag använde två färska svenska kycklingar. Smälte smör som jag blandade i salt, peppar, citrongräs, solovitlök. Sedan går man in under skinnet på kycklingen gnider in och häller kryddsmöret så att det stannar där och ger en god smak och krispigt skinn. För att skinnet inte ska krulla upp sig fäste jag tandpetare.

Gnid in insidan av kycklingarna och fyll med kryddsmöret och citronklyftor.
Sedan får kycklingen gå i hög värme 225°C de första 30 minuterna för att sedan gå klart i lägre temperatur 175°C i 10 minuter. Detta gör att kycklingen får den där krispiga skinnet.
140211_1

Servera med något du tycker är gott! Grönsaker, nudlar, ris eller potatis.
Smaklig spis!

0

Lämna gärna en kommentar!