.RECEPT & MAT,  bakning

RABARBERKOMPOTTSPAJ

Denna paj blev en härlig blandning av krämig kompott och frasig smulig paj som funkar jättebra ihop med lösvispad vaniljvisp!
Den fick toppoäng hos min Måndagsmysfamilj eftersom de även gillar rabarberkräm, en härlig kombo av det gottaste m a o!

140521_6

Gjorde en smuldeg med havregryn i för att få lite mer crunch.
Du behöver
Ett knippe rabarber
Socker & kanel efter smak och tycke
Potatismjöl

Smuldeg
1 1⁄2 dl havregryn
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
125 g smör

Jag gjorde så här:
Gör smuldegen.
Skölj och skär ned rabarbern i en kastrull, tillsätt socker och kanel och låt koka ihop. Låt svalna.
Fördela kompotten i en pajdeg stö över ett par matskedar potatismjöl och rör noga om till allt är upplöst.
Smula över degen och skjuts in i ugnen i 225 g ca 25 min.140521_7
140521_8
Jag serverade min paj med lättvispad vaniljvisp och kanel.

Share Button
 

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *