LÖPNING & TRÄNING

FARMOR ANKAS PAJ -JORDGUBBAR & RABARBER

Det var väl en väldans tjat om pajer hit och dit med rabarber och jordgubbar!
Men faktum är att vi har såååå mycket rabarber och det är ett riktigt jordgubbsår så ni får stå ut! ;) Men många jordgubbar slinker ned i sallader och helt naturella också!
Men denna paj måste ni bara göra!
Som vanligt är det detta recept när det gäller den krispiga goda mördegen.140708_1
Du behöver en knippe rabarber
ca 1 liter jordgubbar
kanel, socker, potatismjöl.
Gör mördegen låt den vila i kylskåp minst i 30 minuter.
Smörstek rabarber med kanel och socker tills de börjar att “smälta”, låt svalna.
Dela mördegen på två delar, en större som ska vara till locket.
Kavla ut den mindre degen och lägg som botten och klä väggarna på pajformen och häll i rabarberkompotten. Lägg i delade jordgubbar avsluta med lite mer socker och kanel.
140708_2
Kavla ut den större degen och lägg som lock. Skär skåror i locket. Dekorera eventuellt med överbliven deg.
Pensla med ägg och strö över socker. Skjuts in i ugnen i 200 grader i ca 30 min.
Servera med fluffig vaniljvisp, grädde eller vaniljglass!140708_3
140708_4

 

Share Button
 

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *