.RECEPT & MAT,  skaldjur

KRÄFTSOPPA

Efter en kräftskiva så blir det alltid kräftor kvar när man bunkrat upp all mass! Och som vanlig gör jag alltid en smarrig kräftsoppa dagen efter.
Anns kräftsoppa
Du behöver
ca 25 kräftor
2 morötter
1 gul lök
1 solo vitlök
1 msk tomatpuré
6 dl vatten
4-5 dl grädde
citronsaft
salt & peppar efter tycke och smak
Hackad gräslök

Jag gör så här
Skalar kräftorna lägger skalet i en kastrull och ställer undan kräftstjärtarna och några klor i kylskåpet. Skalar och skivar morötter, vitlök och lök grovt.
Fräser grönsakerna en stund, tillsätter skalen och tomatpurén och fräser ett tag innan jag slår på vatten och citronsaft. Låter sjuda i ca 15 min.
Sila av och häll tillbaka soppan i ren kastrull. Tillsätter grädden och smakar av med salt, peppar och ev. mer citronsaft. Låt småkoka och tillsätt till sist hackad gräslök.
140904_3
Montering
Häll upp kräftsoppan i en skål, lägg ner kräftstjärtar, några kvistar färsk timjan.
140904_1
Jag serverade med rostat surdegsbröd och några kräftklor.
Bon appetit!

Återkommer i eftermiddag med del 8 av vår Gotlandresa! En riktigt mega inlägg med massor av foton och förhoppnings inspiration!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *