.RECEPT & MATbakningdessertglass

TOSCAKAKA MED HEMMAGJORD VANILJGLASS

Freeeeeedag och jag bjuder på en smarrig toscakaka med hemmagjord vaniljglass! Så gott!

Du börjar med att göra glassen och till denna behöver du en glassmaskin!
 Vaniljglass i glassmaskin
3 äggulor
1,2 dl socker
2 dl mjölk
2 msk vaniljsocker eller en halv stång
2 dl hårdvispad grädde

Gör så här
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt mjölk och rör till sist ned grädden till en jämn smet. Häll i glassmaskinen och kör tills den ser bra ut, ca 1 timme.
141013_2 141013_1
141013_3
Skopa upp i en bunke och ställ i frysen tills den ska användas!

Toscakaka
Kakan
100 g smör eller margarin
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Toscatäcket
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g flagad mandel

Gör så här
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter i  175˚C.
Förbered glasyren under tiden.Toscatäcket
Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.

141013_4
Häll glasyren över kakan och bred ut den.
Flytta upp gallret till mitt i ugnen.
Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått en härlig gyllene färg
141013_5 141013_6 141013_7 141013_8

Gör nu denna kaka och glass! Garanterat uppskattat men stoooor nomnomfeeling :)

Hoppas ni får en härlig helg! Här är den planerad med att starta med fredagsfys, sedan mys och massor  av jobb! Dessutom står oktobers “en halvmara i månaden” på önskelistan.

0

Lämna gärna en kommentar!