TOSCAKAKA MED HEMMAGJORD VANILJGLASS

Posted on Posted in .RECEPT & MAT, bakning, dessert, glass

Freeeeeedag och jag bjuder på en smarrig toscakaka med hemmagjord vaniljglass! Så gott!

Du börjar med att göra glassen och till denna behöver du en glassmaskin!
 Vaniljglass i glassmaskin
3 äggulor
1,2 dl socker
2 dl mjölk
2 msk vaniljsocker eller en halv stång
2 dl hårdvispad grädde

Gör så här
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt mjölk och rör till sist ned grädden till en jämn smet. Häll i glassmaskinen och kör tills den ser bra ut, ca 1 timme.
141013_2 141013_1
141013_3
Skopa upp i en bunke och ställ i frysen tills den ska användas!

Toscakaka
Kakan
100 g smör eller margarin
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Toscatäcket
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g flagad mandel

Gör så här
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter i  175˚C.
Förbered glasyren under tiden.Toscatäcket
Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.

141013_4
Häll glasyren över kakan och bred ut den.
Flytta upp gallret till mitt i ugnen.
Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått en härlig gyllene färg
141013_5 141013_6 141013_7 141013_8

Gör nu denna kaka och glass! Garanterat uppskattat men stoooor nomnomfeeling :)

Hoppas ni får en härlig helg! Här är den planerad med att starta med fredagsfys, sedan mys och massor  av jobb! Dessutom står oktobers ”en halvmara i månaden” på önskelistan.

Share Button
Dela gärna! <3Share on Facebook3Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Lämna gärna en kommentar!