HONUNGSFLARN

Posted on Posted in .RECEPT & MAT, bakning, dessert, tillbehör dessert

Här kommer ännu ett tips på desserttillbehör! Dessa flarn blir gudomligt goda med honung i och så där krispiga att den lätt kvalar in till de finare desserterna i kombination med andra goda tillbehör som bildar en fin ensemble.

Honungsflarn
Du behöver
25 g smör
0,25 dl socker
0,33 dl vetemjöl
1 msk honung

Gör så här
Smält smör och honung, tillsätt socker och mjöl och rör till en jämn smet. Låt stå kallt tills det stelnar. Tag upp klickar (använd en tesked) och rulla till små kulor som du lägger på en plåt klädd med bakpapper.
Grädda i ugn 200° i ca 8 minuter till de är gyllenbruna. Passa så att de inte bränns! Tag ur och låt svalna något, sedan kan du forma dem medan de ä lite ljumma. Rulla ihop, vik eller lägg över en kavel.

 150107_3 150107_4
0
Dela gärna! <3Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Lämna gärna en kommentar!