.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert

CHOKLADFONDANT MED FRUKT

Älskade chokladfondant! Här kommer en variant som blir så otroligt god med färsk frukt, rostad kokos och vispad grädde! Njut av detta en lördagskväll!

Chokladfondant
75 g mörk choklad
75 g smör
1⁄2 dl strösocker
2 st ägg
1 st äggula
2 msk vetemjöl
Till servering:

Sätt ugnen på Smält chokladen försiktigt i mikro, rör om och låt svalna. Vispa ihop  smör och socker och tillsätt äggen ett i taget och till sist äggulan. Blanda ihop mjöl och chokladen och häll i äggsmeten. Smörj små formar och häll i smeten.Grädda i   200° , nedre delen av ugnen 8–10 min. 150408_11150408_9

Skär upp frukter och vispa grädde. Montera allt på fat tillsammans med den uppstjälpta chokladfondanten eller låt gästerna ta själva.
150408_10
Rostad kokos gör du enkelt genom att rosta på svag värme på spisen. En snabb “fusk” hallonrippel (sås) gjorde jag genom att blanda vanlig hallonsylt med lite vatten och sila detta genom en finmaskig sil. Hur enkelt och snabbt?
150408_8
Ananas, mango, jordgubbar, hallonrippel och rostad kokos.150408_7 150408_6 150408_5

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *