.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert,  FAMILJ,  grillat/tillbehör,  kött,  sås/kryddsmör,  tillbehör

HELGENS KALASERI & TÅRTTIPS

I helgen firade vi vår yngsta som fyllde 12 i förra veckan!

Med tårta och grillmat och så testade vi att göra egna Dumplings och vår mjukglassmaskin! Recept på de goda dumplingens kommer och även mjukglassmaskinen får ett eget inlägg med recept på glassmet och hur man gör egna strutar. (jätteenkelt!).
160125_26

Tillbehör till det grillade blev förutom gräddig peppar/rödvinsås en fetaostcreme mums!

Fetaostcreme
1 pkt fetaost
3 dl creme fraiche
En nypa rosmarin
salt & grovmalen svartpeppar
½ solo vitlök

Ta isär fetaosten för hand grovt i creme fraichen, riv ner vitlöken och rör ihop. Smaka av med salt, peppar och rosmarin.

Det blev en tårta också! För att fira 12 år och de två vunna innebandymatcherna! :)
160125_24 160125_2
Chokladanslag med marabougrädde och drottningsylt mellan.
Spritsade Marabougrädde och dekorerad med mango, kiwi och guldkulor. Så enkelt och såååååå gott!

Marabougrädde
200 g Marabou mjölkchoklad
5 dl grädde

Värm grädden och ha i chokladen i mindre bitar rör hela tiden, låt inte koka. Tag av från plattan och fortsätt att vispa till en jäms smet. Låt svalna och täck över och ställ i kylen över natten innan den vispas som vanlig grädde.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *