.RECEPT & MAT,  fisk,  förrätt,  trerätters

SESAMSTEKTA KAMMUSSLOR MED SALLADSLÖK

Tänkte bjuda och inspirerar på något riktigt gott som vi avnjöt på förra årets sista dag!
Så, det blir trerätters och tre inlägg idag med typ så mycket gott! Plocka det du vill eller gör hela menyn till helgen!
Vi börjar med förrätten

Sesamstekta kammuslor (pilgrimsmusslor) med salladslök
2 port.
6 st kammusslor
3 salladslökar
1 vitlökslyfta
½ dl rostade sesamfrön
salt
smör att steka i

Dressing
1 msk riven ingefära
½ dl japans soja
1/4 dl olja

Rosta sesamfrön och låt svalna. Blanda soja, olja och den finhackade ingefära till en dressing. Skär upp salladslök och hacka vitlöken och stek, salta och peppra.
Rulla de avtorkade torra pilgrimsmusslorna i sesamfröna. Stek i het panna ca 30 sekunder på varje sida.
Montera genast! Salladslök som spegel, pilgrimsmusslor ovanpå och den goda dressing öses på!

160107_23 160107_24 160107_25 160107_27

160102_15 160102_16 160102_17
Så gott och väldigt enkelt att fixa! Gör denna förrätt och njut!

Återkom runt 12:00 så får ni recept på huvudrätten!

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *