.RECEPT & MAT,  inläggningar,  potatisrätter,  tillbehör,  trerätters

POTATISROSOR

Tycker det är trevligt att variera den vanliga potatisen lite då och då. Lättast och bland det godaste som finns är väl nypressad med en klick smör och salt?

Eller om man vill jobba lite mer och lägga ned tid så kan man göra smördegsinbakade potatisbakelser.
Eller som jag gjorde till påskmiddagen

Potatisrosor
6 st stora
Ett gäng skalad & tunnt skivad potatis
2 rullar färsk smördeg (ICA)
salt, peppar & smält smör

Starta ugnen och ställ in värmen på 175 grader.
Rulla ut smördegen och skär i tre remsor. (Gör likadant med den andra smördegsrullen om du gör 6 potatisrosor).
Pensla med smält smör och lägg potatisskivorna lite omlott, lämna en kant så att det blir lätt att försluta.
Salta, peppra och rigla över lite smält smör. Rulla försiktigt ihop och ställ i en väl insmord muffinsform (modell större).
Gör likadant med de andra rullarna. Och täck med ugnsfolie.
Ställ in i ugnen låt gå i ca 50 minuter (ju tunnare potatisskivor kortare tid, mina var ganska tjocka). Höj sedan värmen till 225 grader och tag av ugnsfolien och baka i 10-15 minuter så att potatisrosorna får en krispig gyllene yta. (Kolla med sticka så att potatisen är klara)

160401_32

160401_29 160401_30 160401_31 160401_33 160401_34
160401_43
Jag serverade mina potatisrosor med en mixgrilltallrik, hemmaslagen bea, het tomatsalsa mm. HÄR hittar ni den påskmenyn.160401_44 160401_45

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *