.RECEPT & MAT,  bakning

TOSCAPINNAR

Jag har klivit in i sista arbetsveckan på världens bästa handelsträdgård och snart stundar lite semester blandat med mitt egna jobb. Vemodigt men välbehövligt.

Vi firar detta med ett recept på världens godaste småkaka! Jag bakade dessa tillsammans med söta barnbarnet i våras när vi hade kakkalas med sju sorters kakor!

Toscapinnar
[En plåt]

Mördeg
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
275 g smör
1/3 dl vatten (om det behövs)


Toscatopping

100 g smör
1 dl strösocker
4 msk ljus sirap
2 msk mjöl
100 g flagad mandel

Blanda ihop alla ingredienser till mördegen snabbt och låt vila mist en halvtimme i kylen.
Kavla/tryck ut degen i en form som är klädd i bakplåtspapper.Tips! Lättast är om du först kavlar den på ett bakplåtspapper och sedan drar den över till plåten.

Gör Toscasmet: Smält smöret och tillsätt strösocker och sirap. Avsluta med mandel. Bred ut smeten över degen och grädda i 175 g i ca 20 minuter. Passa så att toscan inte bränns! Låt svalna och dela kakan på mitten och skär sedan upp i pinnar.

160705_1

160705_2

160705_3

160705_4

160719_1

160719_2

160719_3

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *