.RECEPT & MAT,  kyckling

KYCKLING MED CHILI & KOKOSMJÖLK

En lite kyligare dag i slutet av augusti lagade jag denna lite hetare rätt. Skördade paprika, chili och kryddor i trädgården, tände årets första brasa i kaminen. Lagade med hjärtat & höften som vanligt och fick sedan bjuda på denna middag till större delen av familjen <3 På en vanlig tisdag.

Kyckling med chili & kokosmjölk
500 g kycklingfilé
2 burkar kokosmjölk
1 zucchini
3 små chilifrukter
1 röd paprika
2-3 vitlöksklyftor
1 bytta färska champinjoner
en knippe finbladig basilika
kryddblandning a´la Ann
1 krm cayennepeppar, 1 krm spiskummin, 1 msk curry salt.

Dela kycklingen i strimlor och fräs på kryddorna en stund innan du lägger i kycklingen. Stek en stund och tillsätt sedan kokosmjölk, hackad chili, hackad vitlök och låt puttra i ca 10 minuter. Under tiden steker du champinjoner och zucchini.

Mot slutet tillsätter man röd paprika i bitar i kycklinggrytan samt bladen av basilikan. Smaka av med salt och ev. mera kryddor.

Servera med nudlar och de stekta tillbehören som du monterar på kycklinggrytan när du lägger upp.

160901_21 160901_22 KYCKLING MED CHILI & KOKOSMJÖLK 160901_25 KYCKLING MED CHILI & KOKOSMJÖLK 160901_27 160901_29 160901_30 160901_31 KYCKLING MED CHILI & KOKOSMJÖLK KYCKLING MED CHILI & KOKOSMJÖLK

En enkel men god vardagsrätt med sting i  att värma sig med i höstrusket.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *