.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert,  JULEN,  MAT & BAK

GLÖGGKLADDKAKA

I år testar jag en ny kladdkaka till jul, inte saffrans eller pepparkakskladdkaka som övriga år utan en annan julig variant. Denna var försvinnande god och familjen lämnade knappt något kvar! (Vi var fyra som kalasade).

Glöggkladdkaka

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk vinglögg
florsocker

Smält smöret, dra från plattan och rör ned chokladen i mindre bitar.
Rör samman socker och ägg och sedan vetemjöl och glögg. Till sist häller du i smör/chokladblandningen och rör till du får en fin jämn smet.
Häll i en springform som du klätt botten med bakplåtspapper.Samt smörat kanterna.
Grädda i 200 ca 20-25 minuter. Min fick gå 24 minuter och blev lagom kladdig. (se foton)

Servera med mandlar och russin och en klick lättvispad grädde.

GLÖGGKLADDKAKA 161222_1 GLÖGGKLADDKAKA GLÖGGKLADDKAKA GLÖGGKLADDKAKA GLÖGGKLADDKAKA GLÖGGKLADDKAKA

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *