.RECEPT & MATförrättHÖGTIDERinläggningarnyårskaldjurtillbehörtrerätters

SMÖRDEGSKEX MED RÄKOR, ROM & PICKLAD RÖDLÖK

Glad Trettondagsafton på er! Fortsätter att tipsa om godsaker ni kan äta denna långhelg!

Här kommer det sista av de tre förrätterna jag gjorde och serverade på nyårsafton. En riktigt trevlig anrättning. De övrig två som serverades samtidigt hittar du HÄR och HÄR!

Receptet kommer från ICA men jag gjorde om det på mitt vis.

4 st

Picklad rödlök
1/2 dl ättiksprit
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
2 rödlökar

Smördegskex
1 platta smördeg
gräslök
1 ½ dl nypillade räkor
3 msk röd rom
creme fraiche
citronsaft
salt & peppar

Picklad rödlök: Koka upp ättikssprit, socker och vatten. Skala och skär löken i ringar, försök att få hela skivor! Lägg dem i en ren konserveringsburk och häll över den heta lagen. Låt kallna.

Sätt ugnen på 200°C.
Skär smördegen i 5×5 cm bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper över degen och lägg på en plåt och ställ något tung på. Grädda mitt i ugnen 8 -10 minuter.
Ta ut plåten, ta bort den övre plåten och pappret, sätt in mitt i ugnen 5 minuter. Tag ur och låt svalna.
Skär gräslöken. Blanda räkor, rom och gräslök.

Plocka upp lökskivorna ur lagen och låt dem rinna av på papper.
Blanda ihop creme fraiche, citronsaft och smaka av med salt & peppar.
Lägg lökskivorna på kexen, fyll dem med räkröran ca 5-6 st räkor så det blir ett litet torn. Häll över lite citroncreme och avsluta med två korslagda grässtrån.

170103_19

SMÖRDEGSKEX MED RÄKOR, ROM & PICKLAD RÖDLÖK

170102_13SMÖRDEGSKEX MED RÄKOR, ROM & PICKLAD RÖDLÖK

Återkommer med den anti tutti di mare trion och sedan ett tips på huvudrätt. En gudomlig sås med chokladiga toner och en grym helgrillad oxfilé.

0

Lämna gärna en kommentar!