.RECEPT & MATbakningdessert

AFTER EIGHT TÅRTA

Redan onsdag igen! Här kommer ett tips att göra till helgen.

Köpte hem after eight och svängde ihop denna kak/tårta. Den är riktigt mastig och med fyllig chokladsmak. Så god och den försvann som vanligt i ett nafs i detta hem. Originalreceptet kommer från Coops mersmak men jag har modifierat om det som vanlig.

After eight tårta

200 g ljus choklad
175 g smör
3 dl florsocker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1 krm salt
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl
after eight choklad

Smält chokladen i mikron och rör till en jämn smet. Vispa samman florsocker och smör poröst. Tillsätt kakao, salt, sirap. Rör ner ett ägg i taget och sedan mjölet och den smälta chokladen.

Smöra och mjöla en större rund springform. Häll i kaksmeten och grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna en liten stund och lägg sedan på after eightbitarna på kakan så att de smälter ner lite grand.

Servera med lättvispad grädde och hallon (mina står kvar i kylen)

170108_4

AFTER EIGHT TÅRTA 170108_12 170108_13 AFTER EIGHT TÅRTA 170108_15 AFTER EIGHT TÅRTA 170108_17 170108_18 AFTER EIGHT TÅRTA 170108_20 AFTER EIGHT TÅRTA

Riktigt god! Passar utmärkt som ett alternativ till den klassiska födelsedagstårtan tycker jag.

0

Lämna gärna en kommentar!