BUZZADOR SANTA MARIA STREETFOOD

Posted on Posted in .RECEPT & MAT, BUZZADOR, kött, TEST, tillbehör, TIPS

Nu har jag som buzzador fått prova Santa Marias nya koncept streetfood tillsammans med min familj.

Smoky Pepper Burgers
Basen i burgaren är peppar och en mild, rostad vitlök. Ovanpå det picklad lök och gurka som ger en syra. Allt omfamnas av en krämig, rökig chipotledressing.

Denna burgare svänger man snabbt ihop på bara 20 minuter!

Till fyra personer/4 hamburgare använde jag 500 gr svenskt nötkött och tillsatte Santa Marias ”burger spices”.

Innan jag stekte burgarna picklade jag superenkelt både rödlök och gurka genom att skiva upp grönsakerna, dela ”pickling spices” och blanda samman med gurka och rödlök i olika skålar.

Forma köttfärsen till hamburgare och stek tills de är klara.

Jag la två cheddarost på hamburgarna och här kommer tipset om hur osten smälter ner fint. Lägg på en bit foie och låt allt ångas ca 1 minut till osten smällt ned.

Montera burgaren i ett surdegsbröd, ketchup, stekt ägg, salladsblad den goda burgaren med smält cheddar, den picklade gurkan,  rödlöken och så klart den supergoda ”chipotle dressingen”. På med brödtoppen och servera med krispiga potatisprodukter och extra chipotle dressing på sidan om.

Hur enkelt och snabblagat som helst! Kanske det nya fredagsmyset?

Jag gillade enkelheten och att det behövdes få ingredienser och arbetsmoment. 

I samarbete med Buzzador 

Share Button
Dela gärna! <3Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Lämna gärna en kommentar!