PÅSKMAT INSPO
“Påsk i Sverige firas sedan 1844 efter den gregorianska kalenderns regler. Fram till 1969 präglades långfredag av att de flesta affärer och offentliga nöjen hade stängt till minne av Jesus korsfästelse. Korsfästelsen av Jesus skedde under den judiska påsken, Pesach. I Norden firades under samma årstid vårblot, det råder dock osäkerhet om hur det påverkat det kristna påskfirandet. På senare tid har påskhögtiden för gemene man förlorat mycket av sitt religiösa innehåll och blivit en sekulariserad familjehögtid där gammal folktro, fornnordiska traditioner och kristna traditioner blandas. ”
-Källa WikipediA
Hej hej hållå! Är ni uppe i påskstöket? Här hemma kör vi minimalistiskt med pynt men desto mera fokus på mat, dryck, påskägg, äggletarjakten och familjehögtid. När jag växte upp var det mycket fint när mor fixade med ris, fjädrar och påskdukar och pynt! Mysigt! Jag känner att det kan bli lite för mycket av det för en kort helg. Sjukt egentligen eftersom den är längre än julen som vi firar typ från november!
Här har jag samlat ihop lite inspo till påskmaten, håll till godo!
PROSCIUTTORULLAR MED CREMÉ, RÖLÖK, PEPPAROT, TOMAT & ROSMARIN
SKAGENCHEESCAKE I PEPPARKASFORMAR
SAFFRANSSILL MED ÄPPLE & KAPRISCITRONSILL
PÅSKBAKELSE CHOKLAD, RABARBER & MARSIPAN
PÅSKKLADDKAKA MED KINDERÄGG
Återkommer med lite dekorationsinspo i ett senare inlägg!