LAMMSTEK MED ROSMARIN VITLÖK & CITRON

Posted on Posted in .RECEPT & MAT, kött

Lamm är så gott! Eller tillhör ni kategorin att ni slår fast att det smakar som kofta? Hehe skämt och sido! Denna fredag bjussar jag på ett riktigt gott lammrecept. Och enkelt framför allt!

Lammstek med rosmarin, vitlök & citron
800 g lammstek

marinad
½ dl rapsolja
saft från 1 citron
2 vitlökslkyftor
färsk rosmarin
salt & peppar

Hacka rosmarin, skiva vitlök och blanda samman allt till marinaden med de övriga ingredienserna. Tag fram lammsteken och lägg i en plastpåse (behåll nätet, det är det som håller samman steken vid tillagningen). Häll över marinaden och låt ligga i någon timme.

Tag ur påsen och bryn på lammsteken i smör. Använd en termometer vid ugnsbakning för ett perfekt resultat! Jag tar ut mitt lamm vid 58 grader och låter den vila i 10 minuter då jag förbereder klart de övriga till maten.

Jag serverade klyftpotatis som tillagades samtidigt med lammsteken och rödvinssås till.


Share Button
Dela gärna! <3Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Lämna gärna en kommentar!