FÖRKULTIVERING & TRÄDGÅRDSLIV 2017

Posted on Posted in .RECEPT & MAT, altan, HEMMA HOS, LIVET, sådd/förkultivering, trädgård, TRÄDGÅRD, vår

Hej Torsdag!

Dagarna bara rasar iväg nu men visst är det underbart med försommaren som vi är inne i nu? I alla fall här i Roslagen på Ostkusten. De senaste dagarna har naturen spruckit ut i grönt! Hur ljuvlig? Älskar verkligen våren då allt börjar om. Naturen restartar och även vi glåmiga nordbor får hopp om livet.

I helgen var det dags att förkultivera d v s. så årets fröer och driva upp inne innan de är starka nog och nattfrosten är med all säkerhet borta för utplantering.

Det blev som vanligt squash, ärtor av olika slag, plocksallad, dill och lite annat smått och gott. Längtar så efter att skörda både squashblommor och grönsaken och göra smarriga rätter på. Det vattnas i munnen när jag tänker på mina fyllda friterade blommor eller de supergoda biffar med parmesan. Ratatouille får man absolut inte heller glömma! Det perfekta tillbehöret till allt eller så trevlig som vegetarisk rätt.

Åh en så god sommar och höst det blir.

FÖRKULTIVERING & TRÄDGÅRDSLIV 2017

På vår kryddhylla som byggdes förra året HÄR hittar ni hela ombyggnaden/renoveringen vi gjorde av vår kära uteplats i fjol.

Såklart att ingen får fiska våra guldisar i vår damm ;)

Dizel ♥

0
Dela gärna! <3Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Lämna gärna en kommentar!