SÖDERMALM TANTOLUNDEN

Posted on Posted in RESOR & SEMESTER, Stockholm

Här kommer ett litet tips på om man har tid över i huvudstaden och inte behöver gå mitt inne stan.

Tantolunden men främst Tantolundens kollinilotter är ljuvliga så här års! Jag har personliga minnen till Tanto då min moster ägde en lott när jag var liten.

Det är väl mer än 25 år sedan (!!! Ofattbart längesedan!!!) som jag var och kikade på den fina trädgården med stuga, snickarboa och den vackra paviljongen som mosters man byggt. Han var helt otrolig på att snickra och snida.

Hela trädgården var fylld av blommor och rosor. Jag får fortfarande en förnimmelse av trädgården när jag passerar andras trädgårdar med just den där rossorten.

Moster bodde på Hornbruksgatan och vi lantungar fick åka in till stora staden och bo i lägenhet, åka tunnelbana, tillbringa lata sommardagar på lotten för att sedan åka till Skansen och Gröna Lund.

SÖDERMALM TANTOLUNDEN

Äskade draken!

Huset var är fortfarande gult. Staketet vitt. Dock är den handgjorde grinden som Farbror August tillverkat utbytt mot en i klassisk stil. Den lilla snickarboa är målad i samma gula färg som huset. Den matchade staket förr i rött och med blå dörr…

Lilla jag 1977.

Tillsammans med min tvillingbror och moster Greta ♥

Far & Farbror August ♥

Utanför snickeboa.

 

Blandade bilder från både mobil och systemkamera  det öste ner regn stundvis. Men när jag kom till söders höjder så började solen kika fram.


Jättebra trappa att gå i! Eller springa om man vill det!

Södra teatern och ett öde Mosebacke fick sig ett besök också.

Det var lite från min rundvandring på söder. Denna dag gick jag totalt två mil lite hit och dit. Trevligt att upptäcka Stockholm när man inte har tidspress och så. Har ett inlägg med foton från gamla stan också som kommer senare.

0

Lämna gärna en kommentar!