.RECEPT & MAT,  godis,  JULEN,  MAT & BAK

CHOKLAD HALLONTRYFFEL

Då var vi igång! Malmborgs julgodisfabrik kickade igång på luciadagen.

Blev inspirerad av ett recept på nätet (tror det var ICA) men sen gick allt fel när jag hade köpt ljus choklad istället för vit… Då blev det att experimentera då det visade sig att den blev lös också satsen. Men jag löste det genom att spritsa, frysa och doppa mina tryfflar!

Choklad hallontryfflar

ca 1½ dl hallon
200 g ljus blockchoklad
2 msk smör
200 g mörk blockchoklad att doppa i samt en skvätt olja.

Lägg hallonen i en kastrull och koka. Passera hallonen genom en sil.

Hacka chokladen. Koka upp grädden ta kastrullen från värmen och blanda ner chokladen och låt den smälta under omrörning.
Blanda chokladen med den varma hallonpurén och rör sedan i smöret.

Låt stå i kylen ett par timmar.

Fyll en spritspåse med tryffeln och ställ kallt i frys. Tag ur frys och doppa botten i smält choklad. Jag valde att även ställa dem i polkakross och ringla över lite choklad.
Förvaras i frysen tills de ska inmundigas. Smälter som smör i munnen. Nomnom!

CHOKLAD HALLONTRYFFEL

CHOKLAD HALLONTRYFFEL

CHOKLAD HALLONTRYFFEL

CHOKLAD HALLONTRYFFEL

CHOKLAD HALLONTRYFFEL

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *