.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert,  kyckling

KYCKLING MED KOKOSMJÖLK, SENAP & DRAGON

Kyckling en av våra favoriter får gärna varieras. Här kommer ett nytt recept som jag svängde ihop i helgen,

En dragon, senapskyckling som fick gå färdig i en krämig kokos & gräddblandning med lite syra från cittron och hetta från grön piripiri och skånsk senap.

Kyckling med kokosmjölk, senap & dragon
4 portioner

1 kg kycklingfilé
1 burk kokosmjölk
1 ½ dl grädde
1 grön färsk  piri piri
1 msk skånsk grovkorning senap
cest och saft från 1 liten citron
salt & peppar (5 kryddor)

Dela kycklingfiléerna på mitten (längst med inte rakt över). Hacka schalottenlök och piri pira. Blanda samman kokosmjölk, grädde, citroncest/saft, lök, piri piri, senap samt salt.

Bryn på kycklingfiléerna. Detta kan med fördel förberedas. När det är dags att äta lägg ner kycklingen i kokos/gräddblandningen och låt gå ca 30 minuter i 200 grader.

Jag serverade kycklingen med bulgur, haricots verts och en sallad med rårivna morötter.

KYCKLING MED KOKOSMJÖLK, SENAP & DRAGON

KYCKLING MED KOKOSMJÖLK, SENAP & DRAGON

Till söndagsfika svängde jag ihop en Apfelstrudel! Det är såååå enkelt och såååå gott!!! Recept hittar du HÄR! Servera med massor av vaniljvisp och glöm inte att strössla på socker innan gräddning efter att du penslat på det uppvispade ägget! OCH pudra över ett snötäcka av florsocker innan det inmundigas!

Fina bloggbilden….

Den äkta bilden hur jag i verkligheten äter min apfelstrudel. Gäller även övriga pajer osv. Hahah!

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *