.RECEPT & MAT,  dessert

FLÄDER & JORDGUBBSTIRAMISU

En riktigt enkel och bara så himla god fläder & jordgubbstiramisu svängde jag ihop till sonens studentmottagning. Jag förberedde allt redan dagen innan vilket funkade utmärkt.

Istället för klassiska “ladyfingers” eller savoyardikex använde jag cantuccini. Dessa söta goda skorpliknande mandelkakor med ursprung från Italien. Ja det har blivit mycket italiensk på sistone i köket! Tror hela studentbuffén hade mycket influenser i smak och färg.

Nåväl gör denna supergoda tira till midsommar!

Fläder & jordgubbstiramisu

Räcker till 8 små eller 4 stora. Jag gjorde dubbel sats som räckte till 16 portioner till en buffé.

4 ägg, delade i gulor och vitor
3/4 dl strösocker
250 g mascarpone, italiensk färskost
1/2 liter jordgubbar
2 dl flädersaft, spädd
½ paket cantuccini
kakaopulver och blåbär till dekoration.

Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget.
Vispa äggulor och mascarponeost. Vänd ner vitorna och blanda väl.
Ansa och skiva jordgubbarna.
Häll flädersaften i en skål. Doppa cantuccini hastigt i saften.
Varva ostkräm, kex och skivade jordgubbar (spara några till garnering) i 4 stora glas eller i 8 små glas. Låt stå kallt i minst 2 timmar.

FLÄDER & JORDGUBBSTIRAMISU

FLÄDER & JORDGUBBSTIRAMISU

FLÄDER & JORDGUBBSTIRAMISU

FLÄDER & JORDGUBBSTIRAMISU

FLÄDER & JORDGUBBSTIRAMISU

Nomnom! Sååååå himla gott! Fler recept till midsommardesserten hittar ni såklart här på sidan! Längst upp i menyraden kan man söka på vad man vill! Varsågoda!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *