.RECEPT & MAT,  bakning,  kyckling,  paj

KYCKLINGPAJ

Paj är så gott och praktiskt! Till buffén på de stora vårkalasen, påsken, midsommar  och alla övriga tillställningar. Här kommer en enkel kycklingpaj

Du behöver
En grundsats av god pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gr smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
Kycklingfiléer
curry
salt, peppar
rejäl näve ost
3 dl grädde
2 ägg

Gör såhär
Gör först degen och låt vila kallt minst en halvtimme. Skär kycklingen i bitar och fräs i panna tillsammans med charlottenlök. Tillsätt curry och kryddor. Låt svalna.
Kavla och tryck  ut degen i en form ca 24 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter i 200º.
Tag ur och fyll med kycklingen, massor av ost och äggstanningen du blandar ihop.(grädde, ägg, p & s)
Grädda i ugn ytterligare 30-40 minuter till äggstanningen är genomgräddad.
150107_9 150107_13
Servera på buffébordet eller som ensamrätt tillsammans med en riktigt god sallad!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *