.RECEPT & MATbakningdessertpaj

KNÄCKIG JORDGUBBS & RABARBERPAJ

Superenkel och smarrig paj med knäckig topp kommer här till alla som ser tillbaka på den ljuva sommaren som nu är ett minne blott! Men jag har hört att vi får Brittsommar minsann, det måste nästan firas :)

Knäckig jordgubbs & rabarberpaj

Jordgubbar
rabarber
potatismjöl

Knäcksmet
50 g smör
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap (tog baksirap)
1/2 dl vispgrädde
3 dl havregryn (jag använder AXA sport)
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt

Skölj jordgubbarna och dela på mitten, skölj och skiva upp rabarber. Lägg i ugnsform och pudra över potatismjöl. Smält smör i en kastrull tillsammans med socker, sirap och vispgrädde. Blanda ned de övriga ingredienserna. Lägg och sedan fördelar du smeten över jordgubbarna och rabarbern. Grädda i ugnen 200°C i ca 30 minuter, tills pajen är vackert gyllenbrun.

KNÄCKIG JORDGUBBS & RABARBERPAJ

150730_25

150730_24

KNÄCKIG JORDGUBBS & RABARBERPAJ

Hann inte ta ett foto på den färdiga pajen, hann inte!

Fantastiskt god och läcker! Servera med vaniljglass och grädde!

54