.RECEPT & MAT,  bakning,  tårta

SEMMELKLADKAKA

Måndag och ny vecka med nya möjligheter. Barnen har sportlov här hemma och vi försöker umgås lite mellan mitt jobbande. Yngsta sonen bjöd mig på en champinjon/majs/skink/ostsås till pastafjärilar till lunch, så gott! Och vilken lyx för mig!

Måndagsmys och kanske svänger jag ihop en semmelkladdkaka till kvällens tv-soffa. Inte för att vi följer tv´s utbud så mycket för vi har verkligen hamnat i serietittarträsket när vi väl tittar på tv. Just nu är det Homeland och den är såååå bra! Säsong tre är vi inne på och det är kul att titta igenom ett par istället för att hatta mellan alla andra vi följer…

Nåväl!

Denna kladdiga kaka har figurerat en hel del bland sociala medier så på alla hjärtans dag fick detta bli vår dessert! Receptet hittade jag hos Kungsörnen och jag gjorde några få ändringar.

Semmelkladdkaka
150 g smör
100 g mandelmassa
2 tsk kardemumma
2 ½ dl strösocker
3 ägg
2 ½ dl Vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Topping
2 dl vispgrädde
Florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Riv mandelmassan.  Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min. Låt kakan svalna. Vispa grädden och fyll en spritspåse. Spritsa ut grädden i valfritt mönster och avsluta med dekoration. Jag valde hjärtan och snöflingor.

Mmmm så god denna blev! Hela familjen gjorde tummen upp och det var som att äta en semla!
160219_5

160219_4

160219_3

160219_2

160219_1

Smaklig spis!

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *