.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert

APFELSTRUDEL

Jag hade en rulle med smördeg liggandes i frysen och äpplena dignade på äppelträdet så det var dags att kombinera dessa. Och vad passar så bra ihop om inte dessa tillsammans med nötter och kanel!

Det bidde en apfelstrudel som jag bakade med mitt barnbarn och som jag även gjorde till hans födelsedagskalas!
Så enkel att göra och imponerar på de flesta ;)

Apfelstrudel

3 äpplen
1½ dl blandade nötter, t ex hasselnötter &valnötter
¾ dl strösocker
1 dl russin
1 tsk malen kanel
1 rulle smördeg
1 ägg
Sätt ugnen på 200°. Tärna äpplena och hacka nötterna.  Blanda tillsammans med de övriga ingredienserna socker och kanel. Rulla ut smördegen på plåt med bakplåtspapper. Bred på fyllningen, lämna en bit (se foto) och rulla ihop. Pensla med uppvispat ägg. Grädda strudeln i mitten av ugnen ca 20 min tills den är gyllenbrun.

Vid servering skär upp bitar pudra över florsocker och servera med lättvispad grädd! Nomnom!

160927_11

160927_10

160927_9

160927_8

160927_7

160927_6

160927_4

APFELSTRUDEL

APFELSTRUDEL

APFELSTRUDEL

Share Button
 

One Comment

  • Eva

    Mums, tack för tipset! (Och alla andra fantastiska tips) Det satsar jag på att göra i helgen för jag tänkte göra ngt med just äpplen ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *