.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert

SEMLOR

Hej! Funderar ni på hur ni ska baka årets SEMLOR? Brukar ni göra den traditionella eller är du som jag som gärna testar och experimenterar fram lite nya? Förra året gjorde jag en himla god semmellängd med nutella! Receptlänk finns nedan! Måste fundera lite på vad det blir i år. Hur många olika semlor har det skapats egentligen? Kommer ni ihåg semmelwrapen som boomade och var supergod, naturligtvis hakade jag den trenden.Dock hoppade jag att göra pizza/hamburgare/korvbröd semlorna….

Semlor, semlor, semlor!

 

SEMMELLANGOS Min egna skapelse som är så grymt god!

SEMLOR

SEMMELKLADDKAKA

SEMLOR

SEMMELLÄNGD MED NUTELLAMANDELMASSA

SEMLOR

SEMMELTÅRTA MED NUTELLA

SEMLOR

SAFFRANSSEMLOR MED BLÅBÄRSGRÄDDE

160114_8

SEMMELWRAP

SEMLOR

SEMMELTÅRTA

SEMLOR

HJÄRTSEMLOR

SEMLOR

SMÖRDEGSSEMLOR

Vilken sorts semlor ska jag själv baka imorgon? Oklart än så länge! Har deg i frysen till semmellangos faktiskt! De är faktiskt sjukt goda! Är även sugen på att köra en fuskvariant med köpemunk…. Blir nästan som samma sak men jag looovar att langos varianten är bra mycket godare! Tips att rulle dem i kanel & socker innan så får man extra allt gott innan man spritsar dem med fluffig grädde och toppar med riven mandelmassa och siktar över lite florsocker….

Eller ska man ge sig i kast med Roy Fares kanelsemlor? Hur gott ser inte det ut? Dregglar när man ser videon. Kräver lite tid så dessa kanske jag spar till helgen. Annars så går det superfort att svänga ihop ett par semmelmuffins, mufflor eller ja vad vi nu hittar på att döpa dem till. I alla fall! Hoppas ni får en riktig göttig fettisdag imorgon!

Jag återkommer med foton och lite tips och inspiration från vår beachfest i helgen!

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *