.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert

ÄPPELROSOR

Under påsken gjorde jag dessa vackra och GODA äppelrosor! En uppgradering av den vanliga äppelpajen! Inte så svåra att göra utan tvärtom väldigt enkla om man vill stå en stund i köket och pyssla och det är sånt jag älskar! Efter en vecka full med jobb så är det förutom träning och löpning just matlagning som är det mest avkopplande jag vet!

Så här kommer ett ljuvligt tips på äppelrosor.

Äppelrosor

6 st

3 plattor smördeg
2 röda äpplen
en klick smör
citronsaft
socker & kanel
florsocker

Tvätta äpplena och torka. Skiva upp dessa tunt. Lägg på en tallrik och pressa över citronsaft. Täck med plastfolie och kör i micron i ca 30 sekunder tills äpplena är mjuka.

Kavla ut smördegsplattorna lätt och dela på längden. Smöra med smör och lägg äppelskivorna (halvorna) omlott på mördegen och låt en del sticka ut. Pudra över kanel och socker. Vik upp den nedre delen över äpplena och tryck till försiktigt. Rulla ihop till en rulle/ros. Ställ i smörad muffinsform.

Grädda i ugn i  170 grader i ca 30 minuter. Bara att hålla koll så att de blir vackert gräddade och smördegen färdigbakad.
Låt svalna och pudra över florsocker vid servering.
Servera med något du tycker är gott! Vaniljsås, vanljvisp eller vaniljglass är gott till!

 

ÄPPELROSOR ÄPPELROSOR

ÄPPELROSOR ÄPPELROSOR ÄPPELROSOR ÄPPELROSOR ÄPPELROSOR ÄPPELROSOR ÄPPELROSOR ÄPPELROSOR ÄPPELROSOR

Gör dessa och njut av skapelsen! Jag älskar att baka med äpplen. I söndags svängde jag ihop en tarte tatin på ett par äpplen som behövdes användas. Nomnom!

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *