.RECEPT & MAT

CHAI TE

Här hemma dricker vi ofta te på vardagskvällarna. Gott och det går att variera! Ibland blir det en smarrig variant av chai te. Tycker att det är lite vardagslyx och guldkant på vardagen att ta fram sin favoritkopp som yngsta dotra köpt till mig, göra en chai och krypa upp i fåtöljen och mysa ner sig i någon serie.

Passar bra en kväll som denna då det är riktigt regnrusk och 14 grader.

En chai-kryddning består av kardemumma, kanel och peppar. Svart chai-te brukar innehålla svartpeppar, medans rosépeppar är vanligt i rooibos chai. Utöver det innehåller chai-te ofta kryddnejlika, ingefära och lite vanilj.

Jag kör en lifehack på denna och använder mig av två färdiga tepåsar och jag är speciellt förtjust i apple, cinnamon & raisin (äpple,kanel & russin) smaken.

Hetta upp vatten och häll upp i en stor mugg. Lägg ner två påsar och låt dra. Under tiden mäter du upp ca 2 dl mjölk som du skummar och häller över i koppen. Avsluta med råsocker på toppen. Mumma! Så enkelt och gott!

CHAI TE

CHAI TE

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *