.RECEPT & MAT,  ♥ kidsen,  ♥ vi,  äta ute,  FAMILJ,  Grekland,  Kokkari,  RESOR & SEMESTER,  Samos

KOKKARI SAMOS del 8

Kokkari

Under dagen vi hade hyrbil blev det tre stopp Potami vattenfall, Kokkari och Pytagoro. På en dag är det en perfekt sträcka och man behöver inte stressa utan ta allt med ro.

Kokkari en en trevligt liten pittoresk ort men turkost hav och massor av tavernor att välja mellan nere i hamnen. Det finns restauranger vi den berömda stranden också men vi föredrog utsikten mot havet istället för en massa solandes kroppar Hahah! Tips hamnen alltså!

KOKKARI SAMOS del 8

KOKKARI SAMOS del 8

Vi valde att äta på La Casa! Vi fick bord precis vid vattnet. Så vackert! Bara att sitta där och insupa atmosfären.

 

KOKKARI SAMOS del 8

Klassiskt inrett i turkost och vitt.

Vi beställde in vitlöksbröd som starter. Det kom kryddat och med ett aromsmör.

KOKKARI SAMOS del 8

Äldsta sonen valde peppargyros. Starkt!

Yngsta pizza. Yammi!

Maken körde på med köttfärsbiffar.

Och matvraket Ann tog in den största mixtallriken av grekisk! Gyros, souvlaki, biff, kyckling tzatziki, sallad och pommes.

Gästvänligheten var på topp på restaurangerna och vi fick ofta vattenmelon eller frukt efter maten.

KOKKARI SAMOS del 8

KOKKARI SAMOS del 8

KOKKARI SAMOS del 8

Detta är ett populärt fotomotiv. Återfinns nästan jämnt hos en resebyrå när man snackar Grekland. Och jag kan inget annat än att hålla med. Favoritstället att fotografera på under resan var Kokkari.

 

Så vackert!

KOKKARI SAMOS del 8

KOKKARI SAMOS del 8

KOKKARI SAMOS del 8

KOKKARI SAMOS del 8

 

Inte svårt att hitta vackra motiv att fotografera i Kokkari!

Här kraschade jag mitt upp i ett fotografmoment! Booom slog jag i backen och kommer ihåg att jag hörde kamerans krasch. Som tur var tog motljusskyddet smällen och objektivet vreds snett men det fixade maken till. Mitt knä blev kraschat igen! Hahaha! Greklandsknä är det inte alla som har.

Orsaken till att jag damp i backen var att jag hade flipflop och att jag vickade till på en avrinningsfördjupning i gatan. Så tips! Ta det lugnt och håll koll på vad du sätter dina flipflop.

 

Här invid kyrkan huserade det en massa katter. Och vi hörde en liten stackare jama och jama. Jag hämtade en pinne och lyfte upp allt snår och taggiga buskar och vips kom en liten utmärglad katt fram.

Vi gick tillbaka till en supermarket och köpte kattmat sov vi gick tillbaka och matade katterna med. Kändes som dagens goda gärning innan vi drog vidare på vår roadtrip.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *