löpning,  lopp

LIDALOPPET 2017

Söndag 22 oktober passade vi på att springa Linda loppet jag och maken tillsammans med en kompis från Run Baby Run. Alla intäkter från Lidaloppet går till kampen mot bröstcancer.

Bröstcancer är en av de vanligaste dödsorsakerna hos medelålders kvinnor i Sverige.
Bröstcancer utgör 30% av all cancer som drabbar kvinnor och varje dag är det cirka 21 kvinnor som får denna sjukdom. Fler än 88 700 kvinnor lever idag med diagnosen bröstcancer i Sverige och tyvärr ökar antalet. Det är inte bara kvinnor som drabbas. Varje år är det ca 45 män som insjuknar i bröstcancer.

Tack vare den cancerforskning, där just bröstcancerforskningen ligger i framkant idag, så har överlevnadsprocenten ökat markant de senaste åren. men det är fortfarande en lång väg att gå. Idag är den den relativa överlevnaden i sjukdomen tio år efter diagnosen 80%

Ca 1500 kvinnor (4 varje dag) dör årligen baserat på uppgifter från det senaste decenniet. Framför allt behövs det en stor insats vad det gäller stödet för de som lever med diagnosen och deras anhöriga. Där görs det absolut största arbetet av ideella organisationer som idag har försumbara medel att driva sin verksamhet med. ”    (text tagen från Lidaloppets hemsida)

LIDALOPPET 2017

LIDALOPPET 2017

Så vackert runt Lida friluftsområde! Första gången vi var där och det var en vacker höstdag trots avsaknad av solen. Passade bra en dag med tid för eftertanke och ett race för att förinta den för jävligaste sjukdomen av dem alla.

LIDALOPPET 2017

LIDALOPPET 2017

Terrängloppet var riktigt bra dragit! Mycket trail, backar, leriga vattendrag och stenhällar. Hit skulle jag gärna åka igen bara för att springa.

 

Share Button
0

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *