.RECEPT & MATJULENköttmat & bak

GLÖGGMARINERAD FLÄSKYTTERFILÉ

I månad kvar till jul! Och jag satte upp adventsstakar och stjärnor i fönstren igår! Skönt att ha det gjort! I helgen preppar jag vidare inför julen. Mycket mysigare att njuta av den NU än precis när det är dags. Efter jul vill vi ha bort allt nästan fort.

Svängde ihop en lite julinspirerad rätt i veckan som blev omtyckt av familjen. Allra helst doften av den som sprid den ljuvligaste juligaste doften i huset när barnen en efter två släntrade hem efter skolan.

Gör denna i helgen eller spar till adventsmiddag! Här hemma ser vi framemot en LEDIG (!!!!) Söndag med fix inför jul och mycket slapp framför tv:n.

Glöggmarinerad fläskytterfilé

1 st fläskytterfilé
1 påse glöggkryddor
1 dl rapsolja
½ dl soya
1 solovitlök
salt, chilipulver, malen kryddpeppar, vitpeppar

Putsa fläskytterfilén och skiva upp. Blanda samman olja, soya, kryddor och den finskivade vitlöken. Gnid in vänd filébitarna i marinaden och skjuts in i ugnen 120 grader i ett par timmar (ca 4).

Tag ur och skiva upp fläskytterfilén. Jag serverade min i pitabröd tillsammans med krispig isbergssallad, skivad saltgurka, majs och andra grönsaker samt en klick creme fraiche.

GLÖGGMARINERAD FLÄSKYTTERFILÉ

GLÖGGMARINERAD FLÄSKYTTERFILÉ

GLÖGGMARINERAD FLÄSKYTTERFILÉ

Mmmmm långdraget med julfeeling för många sinnen.

Önskar er en riktigt fin helg!

1

Lämna gärna en kommentar!