.RECEPT & MATkött

GREKISK PYTT

Vilken härlig vinterdag! Vi har fått snö och det är magiskt vackert ute nu! Håller tummarna att den orkar stanna till jul nu! Ser dock inte så ljust ut för snön för den slaskar och braskar.

Mitt i vintern är det skönt att drömma sig bort, bort till Samos och grekand dit vi for i augusti.

Försöker komma närmre med en grekisk pytt! Det är så gott och enkelt!

Grekisk pytt

ca 1200 gr potatis
1 bit fläskytterfilé

Marinad

3 msk kinesisk olja
1 dl rapsolja
en bit färsk ingefära
1 msk röd pasta
en solovitlök

Till serveringen

1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
fetaost

Börja med att koka potatisen. Låt svalna och skala. Eller skala innan och koka. Detta är en perfekt rätt om man har kokt potatis över! Putsa och strimla upp fläskytterfilén.

Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg ner filébitarna och låt marinera i ett par timmar.

Häll bort marinad och stek kött och de klyftade potatisarna var för sig. Lägg potatis i botten på en långpanna och toppa med strimlorna av fläskytterfilén. Låt gå i ugn 200 grader 10-15 minuter. Under tiden skivar man upp paprika och lök.

Montera tillbehören och njut! En skvätt citronsaft och några oliver är jättegott till!

GREKISK PYTT

GREKISK PYTT

GREKISK PYTT

GREKISK PYTT

Nu blev man sugen på Grekland igen! Missade ni mina inlägg om fantastiska Samos så finner ni dem HÄR!

1

Lämna gärna en kommentar!