.RECEPT & MAT,  godis,  JULEN,  MAT & BAK

LAKRITSFUDGE

Hallå!

Doppat mandelkastanjerna i choklad igår morse och därmed är jag klar med julgodiset! Är liiiite ledsen för min överföring av foton av systemkameran misslyckades, första gången faktiskt men såklart att sådant händer när man håller på med tusen saker. Julgodis, bilder, jobbar och ska iväg på nästa jobb. Just nu har jag inte tid med att fixa, lite senare kanske men just nu vill jag bara ge er alla goa recept jag svängt ihop!

Vad är väl alla dessa tjusiga kamerbilder när man ändå alltid tar med sin mobil. Hahaha! Ironisk såklart.

Får efteruppdatera med bättre och fler bilder. Detta recept kommer från goa Jenny! (Jennys matblogg).

Lakritsfudge

3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 gram smör
4 msk ljus sirap
1 påse krossade turkisk peppar
200 gram mjölkchoklad
svart karamellfärg
hallon/lakritsströssel

Lägg grädde, socker, sirap, smör i en tjockbottnad kastrull. Krossa turkisk peppar i mortel eller lägg i plastpåse och banka med köttbankaren. Häll i kastrullen och rör tills allt har löst upp. Låt småkoka i ca 25 minuter. Man ser när det börjar bli bubbligt. Gör kulprov, dvs. häll fudgesmet i ett glas med kallt vatten. Kan du forma till en kula är den klar.

Häll upp i en form. Jag tog en brödform som jag klädde med bakplåtspapper. Strössla över strössel. Ställ kallt över dagen. Skär upp i kuber och förvara i burk med lock i kylen.

 

Sååååå himla goda!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.