HEMMA HOS,  inredning,  kök,  master bedroom,  matsal,  vardagsrum

INREDNINGS INSPO SS 18

Med pågående vinter och snart snart begynnande vår så är det liksom vid höst så längtas det efter att få renovera och göra om lite i hemmet. Är det så hos dig också? Fortfarande älskar jag vårt svart vita hem med få utvalda accentfärger. Mestadels rött. Just n är det vitt, svart och grått. Tänk alla stilar huset har fått genomgå de gånga åren! Utlovar TB på det!

 

INREDNINGS INSPO SS 18

Till sovrummet härliga textilier i dovt grått. Villa ha sammetskänsla men det lutar åt mörkläggningsgardiner som sätts upp med hakar högt upp i tak för hotellkänslan. Vi har två fönster så det blir perfekt och maffigt. Nya lampskärmar, de svarta nuvarande har blekts av solen. Nya sängbord. Har vita nu men vill ha de svarta som kontrast till allt de vita vi har. High Caparall växter i fönstren! Är södersida så här blir det galet varmt när sola skiner.

INREDNINGS INSPO SS 18

Till vardagsrum vill jag ha nya bord. Helst två eftersom vi har en stor grupp med två tresittssoffor och en fåtölj med pall. (Ektorp vit klädsel). Gärna i marmor och med stål som ställning. En aplampa hängandes vid vår collagevägg skulle vara pricken över i:t. Persiennerna vill jag också byta ut. Till fräscht vitt.  Och så lägga vita golv på hela nedervåningen.

INREDNINGS INSPO SS 18

Till matplatsen står nytt bord och stolar på önskelistan. Vi har haft vårt gedigna set nu i typ 100 år! Visserligen har vi köpt ETT nytt matbord under dessa 25 år men annars har stålarna målats om och haft diverse överdrag som jag sytt åt dem (gröna, orangea, vita, naturvita). Nytt vitrinskåp där jag kan samla finservis som jag vill börja samla på samt glas och klenoder.

Annars är jag nöjd med vår hem. En blandning av sött och salt typ. Ingen IKEA eller MIO-katalog man kliver in i utan en mix av det vi gillar. Arvegods, nytt och det viktigaste av allt. Att allt har sin mening. Och med det menar jag rent funktionellt, estetiskt eller nostalgi. Det bygger vårt hem inredningsmässigt. Hur bygger du ditt?

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *