.RECEPT & MAT,  kött

LÖVBIFFWOK

1 FEBRUARI! Hej!

Regnblasket från i morse har övergått i ett massivt snöfall. Det varnas om snöoväder. Jag har redan jobbat ett par timmar med mitt egna. Känns så lite ego. Van att jobba mot och för kunder. De går alltid först och jag kan sitta i timtal och fiola på jobb.

Redan förra året kände jag att jag måste se om mitt egna hus och inte bli som skomakarens barn. Så äntligen! Lite förnyad sliders i headern och enkom för alla som inte “orkar” att lämna en kommentar så finns nu ett litet hjärta längst ned till höger under varje inlägg! Ett litet klick betyder så mycket! Det är ju en hjärtlig månad.

Spelar ingen roll vad statistiken i Google analytics säger det är just din handling som betyder någonting för mig! Ett avtryck att just du varit här.

Idag bjussar jag på en riktigt lättlagad vardagsrätt som man snabbt svänger ihop till middag.

Lövbiffswok

lövbiff ca 1 kg
1 röd snackspaprika
½ purjolök
1 gul lök
1 färsk chilipeppar
1 msk sesamfrön
1 näve jordnötter
romansallad
soya, salt och fempeppar
glasnudlar

Strimla upp lövbiffen, skär upp löken, hacka chilin och strimla upp paprika och purjolök. Stek först löken mjuk och tag åt sidan. Stek på lövbiffen i en panna samtidigt som du fräser på purjolök och paprika tillsammans med sesamfrön salt och peppar i en annan panna. Mot slutet tillsätter du grovt skuren romansallad, en wokpanna är att föredra men det funkar i vanlig om man inte brassar på för hög värme. När allt är stekt blanda samman alla grönsaker och lövbiffen i en panna. Tillsätt soya, salt och peppa efter smak samt mer sesamfrön. Koka upp vatten och gör glasnudlar enligt anvisning på förpackning.

Blanda i nudlarna i woken. Lägg upp och strö över jordnötter vid servering.

LÖVBIFFWOK

LÖVBIFFWOK

Vill man köra vegetarisk så skippar man köttet (såklart) och adderar strimlade morötter och grönsaker man gillar!

Idag blir det med 100% säkerhet en vegetarisk rätt här hemma som jag tänkte testa på min familj! Återkommer med resultatet senare. Kika in senare då blir det en TBT från 1997!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *