.RECEPT & MAT,  bakning

MINISEMLOR & LIVET

Här trycker jag ihop ett inlägg med en blandning av livets goda! Lite av det som min blogg handlar om. Fattas bara löpar/träningsbilder haha! Får ta det i helgen när det vankas långpanna. Första helgen som är heeelt innebandyfri! OK. Jag älskar innebandy men hela höst och vinter är fullspäckad med innebandy och det betyder att vi inte hinner så mycket än att sitta i bilen och vara i sporthallar. Som omväxling ska det bli gött med löpning och kanske börja göra något på huset to do list….

Men först dessa supersmarriga minisemlor (Myyyycket godare än de stora blaffiga!) Man kan lätt ta 2-4 stycken.

Den andra varianten fick ni tidigare i veckan och ni hittar det receptet HÄR!

Minisemlor

60 st vid hel deg

3 tsk kardemumma
100 g smör
4 dl mjölk
50 g färsk jäst
2 ägg
1 dl strösocker
2 krm salt
4 krm hjorthornssalt
12 dl vetemjöl 

Pensling
1 ägg

Fyllning
mandelmassa
mjölk
grädde
florsocker

Smält smör, tillstt mjölk och låt bli fingerljummet. Blanda samman jäst och mjölkblandningen. Tillsätt de övriga ingredienserna, salt, socker, kardemumma, hjortronsalt, ägg och mjölet.

Låt jäsa i ca 45 minuter under bakduk.

Tag upp på bakbord dela degen på mitten av den ena degen gör du minisemlor och av den andra semmellangos om man vill det. Annars trillar du bara minisemlor 60 st.

Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla och grädda i ca 6 minuter i 250 grader.

Låt svalna under bakduk. Närde ska fyllas tar du ur ett hjärta eller valfri form eller bara skär av toppen. Gröper ur lite inkråm och blandar med en skvätt mjölk och riven mandelmassa till en jämn smet. Klicka i smet i semlorna och spritsa över grädde. På med lock och pudra över florsocker. Voila!

MINISEMLOR & LIVET

MINISEMLOR & LIVET

MINISEMLOR & LIVET

 

Rosorna jag fick för två veckor 2!!!! veckor sedan av maken står kvar ännu! Blev lite mycket igår när han kom hem med ännu en bukett som han själv skapat. Så gulligt. (bild på Insta).

Långa vackra vita rosor. Helt perfekta finns knappt några vackrare?

Igår var jag iväg och skådespelade i en produktion av elever på Sveriges ända renodlade filmgymnasium, Stillerska. Så duktiga och det finns hopp om återväxt inom filmbranschen! Ska bli kul att se och håller tummarna för dem i kommande festivaler.

Nu kör vi klart torsdag med nystädat hem och lite mer jobb innan en fredag mot helg. Längtar efter löpning just nu.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *