FAMILJ,  film/serier,  filminspelning,  JOBB,  LIVET,  TIPS

FOKUS JOBBE JOBBE. TBT 1998 & FILMSNACK

Vila i frid Lill-Babs. Finns inga ord som kan räcker till hur stor du var, är och kommer att förbli. En riktig inspirationskälla, en urkraft och allas vår Lill-Babs.

Min egna personliga sammankoppling till Lill-Babs är när jag mimade till hennes “En tuff brud i lyxförpackning” under en turné av en modeshow. Bjussar på lite foton från “den-tiden-innan-den-digitala-kameran”. Vanliga papperskopior av varierande kvalité. Månaden är april och året 1998. Tjugo år sedan -men känns som igår.

Nu alldeles strax om torsdag, IMORGON! börjar min intensiva jobbperiod då jag faktiskt ökar på med mitt kära handelsträdgårdsjobb! Ett jobb jag fick året jag fyllde 30 och har haft till och från i snart 18 år! Lite glapp med barnafödande, studerade distans i företagsekonomi, företagsjuridik, e-handel, marknadsföring osv. Startade eget.

Men alltid återkommit till det. Kan bero på att jag är uppvuxen på en stor trädgård där mor och far odlade massor av grönsaker som de levererade till banankompaniet (någon som minns det?) och så alla dessa sommarplantor! Stora åkrar fyllda men grönt och växthus som prunkade av plantor och grönsaker. Jag föråt mig på omogna tomater när jag var liten. Ja det var tider då med hårt slitande föräldrar, det är nog där jag fått mitt driv och inställning till arbetet. Jag älskar att ha det som det fasansfulla uttrycket “många järn i elden”. Då mår jag bra. Dock ska det vara kontrollerat med antal järn. Jag börjar bli bättre på att säga nej till jobb. Inse att när kalendern är full varje dag med jobb så är det inte givet att man hinner med allt det “andra” som gör att man mår bra och kan fortsätta att prestera.

FOKUS JOBBE JOBBE. TBT 1998 & FILMSNACK

Jag måste få springa, marinera mina tankar, kalibrera kroppen. Att stå, gå och bära i 9-10 timmar kan inte jämföras med löpandet. Mitt löpande är som en familjemedlem vilken man måste vårda. Som man måste få träffa. Liter crazy eller hur? Men så är det! Fråga vilken annan löpare som helst som kan styrka.

I alla fall, målet inför denna superintensiva period är att jobba på handelsträdgården som bas som alltid men fylla på med mina andra jobb. Jag hinner jobba ett par timmar på förmiddagen innan öppningen med mitt egna företag.

Dagar då jag har film & reklamjobb så hinns det inte med något annat än just det. Tre olika jobb får räcka denna vår & sommarperiod och då kallar jag inte direkt min blogg som ett jobb. Jag är influenser på så många andra kanaler för så många andra företag och föreningar så jag ser tidvis mitt egna som skoj. Självklart är jag seriös och levererar men jag känner inte att jag måste skriva tre-fem inlägg om dan. Många influensers gör det bra, vissa inte. Det blir bara same same. Hellre ett riktigt bra än flera ihopkastade. Kvalité framför kvantitet! (Japp! Där satt den! Jag avskyr hurtiga uttryck ;) )

Apropå film så ser ni på Advokaten som går på tv3/viaplay? Jag dök upp i ett ögonblick som advokat (läs mer HÄR!) och HÄR!) med ryggen i avsnitt 6. Maken var med lite längre än en ögonblinkning.

FOKUS JOBBE JOBBE & FILMSNACK

Laddade batterierna ordentligt i påsk faktiskt! Kan ni kanske inte tro när vi sprang 21 km men vi hann och prioriterade även soffläge med seriemaraton i form av torpederna. Jamen den är såååå bra! Gillar verkligen Liv Mjönes hon är så bra! Hon är ju dessutom i de flesta svenska serier som går och spelas in just nu…. Privat är hon jättetrevlig också.

FOKUS JOBBE JOBBE & FILMSNACK

I förrgår så blev det soffläge efter just halvmaran med All inclusive med Liv Mjönes, Jennie Silfverhjelm, Suzanne Reuter och Jonas Karlsson. Extra kul är att jag jobbat med alla dem det gångna året!

Filmen då? Jo men det är en härlig film som alla mina killar (46, 19 och 14) kikade och skrattade åt. Jag sa först att det är en feelgood tjejfilm…. Tror de mest såg framemot tjejer i bikini. Tips!

Ha en härlig dag!

 

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *