Cefalú,  Italien,  RESOR & SEMESTER,  Sicilien

MATTEOTTI CITYLÄGENHET GAMLA STAN CEFALÚ

När vi bodde i Cefalú valde vi att bo nära och i det Sicilianska livet och uttryckligen sa detta till researrangören och fick då detta till vår stora glädje.

Tyckte faktiskt lite synd om alla som hoppar av vid alla resorter men grindar och stängsel en bra bit utan för vackra Cefalú.

Matteotti ligger mitt i gamla stan och här bubblar det av liv nästan dygnet runt. Bara några steg från det charmiga torget med restauranger och glassbaren. Och så nära La Rocca och virrvarret av små smala gator med husen tätt tätt inpå.

Lägenheten är av äldre modell med en fantastisk takhöjd! Enkel inredd men med fina gamla detaljer.

Denna säng är det skönaste jag legat i! Sov som en stock hela nätterna trots det livliga stadslivet utanför.

Ett litet missförstånd gjorde att sönerna fick dela en bäddsoffa!!! Men är man famiglia så är man!

Lite fint med solrosor…

Enkel men helt fungerade kök med gasspis. Dock saknade vi en sax! Tillslut hittade vi en mojäng som vi använde till rivjärn åt parmesanen.

MATTEOTTI CITYLÄGENHET GAMLA STAN CEFALÚ

Vackra kakelgolv! Och dubbla dörrar till kök och även till badrummet.

Vägg som satts upp som rumavdelning. Hål i väggen för insläpp av svalkande luft från AC.

MATTEOTTI CITYLÄGENHET GAMLA STAN CEFALÚ

Vackra takmålningar!

MATTEOTTI CITYLÄGENHET GAMLA STAN CEFALÚ

Vår episka utsikt! Så vackert!

MATTEOTTI CITYLÄGENHET GAMLA STAN CEFALÚ

Balkongerna är inte stora här i Cefalu men svennar som vi är ville vi ha ballehäg och det funkade utmärkt att klämma in oss fyra runt bordet (funkar perfekt för två stycken).

Kolla in damen på andra sida! Varje dag gick hon ut på sin balkong och kunde stå där länge för att kika runt om vad som hände kring henne. Vi kallade henne Rita efterdom butiken nedanför henne hette så. Hon bar alltid klänningar i samma modell. Vid siestan stängde hon alla ALLA! (Hon ägde nästan hela våningsplanet i detta hus) balkongdörrar. Och kom ut framåt svenska middagstid runt 17:00.

Här skulle man lätt bo.

 

Älskar patinan på de gamla husen.

Vår gata sedd från balkongen.

Gissa vilken balkong som var vår.

Via Matteotti!

Sumna summarum, Matteotti är för dig som gillar att leva som en Sicilianare i enkelt boende med en grymt skön säng. Dock är ju duschkarbinerna minimalt små här!!! Får duscha med öppet och då är inte jag speciellt bred! Men som sagt funkar! Lyxproblem vilket jag klarar mig utan. Hellre atmosfär en för perfekt.

Lite mer köksutrustning skulle ha varit najs. Pluspoäng för cocktailglaset med humlan! Mest pluss för läget! Störs man inte av cityliv så är det så perfekt! Närheten och utsikten! Passar till 2-4 personer. Här skulle jag nog säga att två är det ultimata antalet då två slipper dela sovplats samt att man får plats på balkongen.

En perfekt på tu man hand lägenhet m a o!

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *