Italien,  RESOR & SEMESTER,  Sicilien

TAORMINA SICILIEN

Taormina är okänd för sin omåttliga popularitet bland turister och jetsetare. Hit har de flesta kändisar semestrat genom tiderna. Och det är idet inte svårt att förstå! Taormina har ca 11000 invånare och ligger högt högt upp på ett berg och klänger sig fast där med en fantastisk utsikt över Giardina Naxos bukten.

Ett måste om man besöker Sicilien!

Vi var ett ett par gånger. Vid Etna besöket samt den dagen vi besökte den magnifka teatern, Ancient Theatre of Taormina!  Ett eget inlägg har den fått såklart.

TAORMINA SICILIEN

Torget Piazza IX Aprile (apriltorget) som ligger på den östra sidan som vetter mot Medelhavet. Här kan du verkligen njuta av utsikten eller sätta dig på närligande restaurang Waunderbar (inlägg kommer senare) och titta på folk och fä.

Utsikten är magnifik!

TAORMINA SICILIEN

Kyrkan San Giuseppe.

TAORMINA SICILIEN

På den stora gågatan Corso Umberto strosar man mellan Porta Messina och Porta Catania. Här ligger design och märkesbutikerna tätt tillsammans med restauranger och olika shoppar. Gillar man Visby och gamla stan kommer man älska detta stråk som är ca 1 km. Ett “gå fram och tillbaka” gata!

 

Fashionista! Haha! Dagen outfit….

TAORMINA SICILIEN

 

Okej, om ni ställer er i denna konstkaktus så är jag nöjd med Taormina, vi köper glass och tar bussen hem….

Ja vad gör man inte för denna glass ;)

Behind the scenes.

Denna kringelkrokiga väg vi tog med bussen upp upp och ned ned. Mycket roande när busschauffören tutar i varje serpentinsväng för att varna andra trafikanter. Sa jag att vägen var typ enfilig.

Share Button
 

2 Comments

 • Eva Bärring

  Hej!
  Vill tacka dig för trevlig läsning, inspirerande bilder och värdefulla tips. Jag reser till Taormina i juni och jag kommer definitivt använda mig av dina tips. Jag skriver själv på en reseblogg https://www.evas-restips.se/. Det är jättekul att läsa andras bloggar – jag gillar ditt sätt att skriva och att du har så mycket bilder. Det är roligt när man verkligen får en bra beskrivning o konkreta tips!
  Tack!
  Vänliga hälsningar
  Eva Bärring

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *