.RECEPT & MAT,  rester

RÄKOMELETT

Snabbare än snabbast är denna räkomelett som du snabbt svänger ihop till lunch. Du kan fylla den med vad du vill i stort sätt! Jag hade lite räkor kvar efter en söndagsmiddag med langos så valet blev enkelt vid lunch att göra något snabbt med räkorna istället för att kasta bort.

Räkomelett

6 ägg
6 msk grädde (eller vatten)
4-5 skivor av en god ost
salt & peppar
en näve räkor.

Vispa samman ägg och grädde. Smaka av (!)med salt & peppar. Häll äggblandningen i en teflonpanna med en klick smör i. Låt gå på svag värme tills den börjar stelna. Lägg på ostskivor och låt smälta. Vid servering lägg i räkor och vik över halv omeletten så att den lägger sig som ett täcke över räkorna.

Servera med en sallad. Nomnom!

RÄKOMELETT

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.