LÖPNING & TRÄNING

SMÖRGÅSTÅRTANS DAG 2018

SMÖRGÅSTÅRTANS DAG! Tjo!

Här kommer lite inspo till en tårta jag gjort för något år sedan. Receptet kom och gick med.

Men det är inte så svårt att svänga ihop en tårta.
Vitt bröd (antal beror på hur stor och hur hög du vill ha den) Jag gjorde en plåts stor och tre lager med topping vilket blir fyra lager med bröd.

Crème fraiche utgör grunden till fyllningen tillsammans med lite majonnäs salt och peppar.
Kokt ägg, hackade räkor och dill ‘r en favorit mellan lagren.
Brukar även ha skinka, tomathack. Fyll den med sånt som du gillar! Gillar du bara räkfyllning så kör på det!
Jag skippar gärna de sedvanliga där mimosa blandas med skinka. Hoppar ibland över pastejröra med finhackad saltgurka också även om detta är gott. Eller gör en egen med lax!

Skär bort kanterna (spar dessa, antingen till fågelmat eller så torkar du dem och gör till ströbröd).

Rör samman alla ingrediens. Jag brukar börja med ett lager med crème fraiche och sedan på med fyllningen. Man kan med fördel göra detta ett par timmar innan servering för att få den saftig.

Dekorera gör du straxt innan servering om du har skaldjur på.

Till mitt dekoration med tema “sommaräng” hade jag ärtskott stående runt tårtan. Så mycket roligare än de klassiska gurkskivorna.

Min sommaräng består av plocksallad, hackat ägg, röd paprika, vindruvor, polkabetor (tips skiva tunt på mandolin), lax, räkor och skivad tunna ångkokta (jättekort stund ska vara krispiga) sparrisar.

SMÖRGÅSTÅRTANS DAG 2018

 

 

SMÖRGÅSTÅRTANS DAG 2018

SMÖRGÅSTÅRTANS DAG 2018

Nomnom! Överraska familjen eller vännerna med denna tårta ikväll! Själv får jag nog vänta eftersom det står innebandymatch på schemat. Jag har världens idé om en tårta, det blir nog bakelse till så mycket bättre på lördag!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *