.RECEPT & MAT,  bakning,  JULEN,  MAT & BAK

INGEFÄRSSNITTAR MED JORDGUBB

Här kommer ett enkelt och snabbt recept på en goda julkakor med smak av ingefära och hallonsylt. Det är dags att göra plats i frysen för alla julbak och mat så den hemkokta jordgubbssylten fick lov att ryka till förmån till dessa godingar.

Receptet hittade jag hos Coop men bytte hallonsylt mot jordgubbssylt samt glaserade kakorna.

Ingefärssnittar med jordgubb
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
0.5 tsk bakpulver
1 äggula
0.5 dl jordgubbssylt

Glasyr
vatten & florsocker

Sått ugnen på 175 grader.
Rör samman smör och socker. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i sockersmöret med äggulan till en deg
Rulla degen till 2 rullar och ägg över på en plåt med bakplåtspapper och platta till rullarna lite med fingrarna. Gör en fördjupning i mitten på degen och lägg sylten i. Tänk på att inte göra snittarna för långa för då kan de gå av i mitten där sylten försvagar kakan.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär upp i sneda skivor, ca 2 cm breda medan de ännu är varma. Låt kallna på plåten.
Blanda samman florsocker och vatten och ringla över kakorna. Förvaras torrt eller frys in.

INGEFÄRSSNITTAR MED JORDGUBB

INGEFÄRSSNITTAR MED JORDGUBB

INGEFÄRSSNITTAR MED JORDGUBB

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *