LÖPNING & TRÄNING

SAFFRANSMUSSLOR

Mandelmusslor ett måste på julborden kanske? Fanns alltid i barndomshemmet varje jul och mor malde mandel och bakade och stökade med alla sin sju sorters kakor. Jag testade att göra en variant mer julig och utan mandel! Bara en massa gluten. Funkade fint och saffranet får vara huvudrollsinnehavare.

Saffransmusslor
100 g smör
¾ dl strösocker
½ pkt saffran à 0,5 g
1 äggula
4 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
aprikossylt

Blanda samman smör och socker. Lös upp saffranet i 1 msk hett vatten och tillsätt samt blanda i de övriga ingredienserna. Knåda snabbt och lätt till en deg och plasta in och lägg svalt i kylskåp i minst 1 timme. Jag brukar göra degar på förmiddagen och sedan baka ut under eftermiddag/kväll.

Tag fram degen pensla formarna med smält smör och klä sedan formarna. Det går även bra i aluminiumformar om man inte har madelmusselformar.
Grädda i ca 10 minuter i 200 grader. Tag ur och låt svalna.

Vid servering, klicka i lättvispad grädde och aprikossylt eller någon annan sylt man tycker om.

Saffransmusslor

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *