.RECEPT & MAT,  HÖGTIDER,  nyår

NYÅR 2018

Hej 2019!

Hej alla tålmodiga läsare!

Lite fördröjt med skäliga orsaker kommer här mitt bidrag bland allas nyårsfirande. Det blev av trots att det slutade och började oroligt. På eftermiddagen fick jag samtal om att mor hade skadat sig och var på väg till Akademiska. Jag stod precis mitt i all förberedelser för att ta emot 20 nyårsfirande gäster hemma.

Blåsa av eller ej? Vi körde. Dock var jag orolig tills nästa samtal kom och talade om att läget var under kontroll.

En annorlunda slut på detta år men lite som det varit hela vägen, med eftertänksamhet, med mycket hjärta till familj, vänner…

NYÅR 2018

Årets dukning, linnedukar lite glitter och glamour som sig bör på årets sista dag. Tulpaner i all sin enkla skönhet som singlar. Lovar om vår som är på väg. Servetter brutna till fransk lilja. Hemmagjord pralin i tyllpåse och coachkort som gjorde vår middag mycket roligt och uppskattat.

Årets klädtema för familjen Cirkus blev glitter!

En av familjerna kom med en smarrig räkrulle! Så god! Den tog vi som andra förrätt och nattamat vid 03:30.

Min förrätt bestod av de handplockade (såklart vad annars, maskinplockat? hahah) höstkantareller som låg i en gräddig stuvning på blandsallad. Gjorde små rundlar av pajdeg och toppade med picklad schalottenlök. Så gott! gräddigt med olika texturer och smaker. Har ännu inte namngivit min skapelse men gör det när jag ger er mitt recept!

NYÅR 2018

NYÅR 2018

Jag marinerad oxfilén i japansksoya, olja, färsk chili, vitlök och peppar & salt . Maken fick grilla och det blev perfekt! Blev så himla gott! Älskar blodigt så nomnom. Gjorde en rödvinssås och vitlöks/chilismör och serverade enkelt med haricots verts.

NYÅR 2018

NYÅR 2018

NYÅR 2018

Till dessert gjorde jag en chokladtårta med chokladganache och bär. Såååå gott!

Efter 12-slag skål i bubbel och fyrverkerier tände vi en lykta till lilla mor. Sände alla våra tankar till henne om ett gott nytt ♥

Sedan dammade vi av och dansade vi till Dance central och vi som var vakna längst städade undan lite och gick till sängs 04:00. Så lyckat firande trots lite oro. Men med fina vänner som dessa så får man fånga stunden och njuta av det som kallas livet.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *