.RECEPT & MAT,  förrätt

KANTARELLSTUVNING MED PAJPLATTOR & PICKLAD SCHALOTTENLÖK

Hej fredag!

Igen! Känns som helgdagar var och varannan dag, Maken, äldsta sonen jobbar och jag har också kickat igång året jobb! Många som fortfarande är lediga fortfarande har jag förstått. Själv tycker jag det är skönt att komma igång med rutiner och att jobba. Har en del fix och återkommande uppgifter vecka efter vecka så.

Städade bort hela julen igår. Så skönt! Hej då! Ses i november.

Igår kickade vi även igång årets första träningspass i hemmagymmet. Har varit så dålig på att köra fyspass förutom löpning och handstående det föregående året så nu ska jag försöka träna/röra på mig varje dag! Om så bara en promenad till affären. Har svårt att bara gå, vill springa då, Haha!

Nåväl! Fredag och här kommer inspo till en helt ny förrätt jag skapade på nyårsafton. En blandning av allt i perfekt harmoni. En krämig kantarellstuvning med tuggmotstånd. Krispiga pajrundlar och syrlig schalottenlök. Kallt och varmt. Gästerna gillade det mycket på nyårsafton. Mina stackar försökskaniner.

KANTARELLSTUVNING MED PAJPLATTOR & PICKLAD SCHALOTTENLÖK

Man gör en klassisk svampstuvning. Jag bottenreder alltid (smör och mjöl) och tillsätter sedan grädde, stekta höstkantareller (går med annan svamp också). Smaka av med salt, peppar och soya.

Pajrundlarna gör du enkelt med egen eller köpt pajdeg. Tag ur rundlar och grädda i ca 8 minuter. Passa!

Picklad schalottenlök. Koka ihop 1 dl ättika, 2 dl socker och 3 dl vatten en klassisk 123 lag helt enkelt!

Halvera schalottenlök och plocka dem och ta bort den extra hinnan mellan bitarna. Lägg i rengjord konserveringsburk och häll över den heta lagen. Klart!

När du monterar denna rätt börjar du med en botten av blandsallad -ruccola, spenat, rödbladig, isberg osv bildar en fin bas. Sedan lägger du en lite pajplatta och lägger på halva sidan stuvningen och sticker ned två pajplattor till. Avsluta med picklad lök och strö över gräslöksbitar.

servera!

KANTARELLSTUVNING MED PAJPLATTOR & PICKLAD SCHALOTTENLÖK

Serverade på papperstallrikar för 20 pers. men denna förrätt blir garanterat snyggare på en assiett i porslin.

Återkommer underdagen med tips på god huvudrätt (oxfilé) samt en gudomlig chokladkaka med chokladganache!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *