.RECEPT & MAT,  kyckling,  pastarätter

KYCKLINGKÖTTBULLAR

Vi älskar kyckling här hemma! Mycket kyckling blir det och jag gillar att använda kycklingfärs! Brukar bli lite olika varianter då det kan precis som med köttfärs varieras i oändlighet. På vårt matbord brukar det hamna kycklinglasagne, kycklingburgare, kycklingbiffar, kycklingköttbullar, kycklingspett osv.

Härom dagen inför innebandyträning för sönerna så svängde jag ihop dessa goda kycklingköttbullar som jag rullade i panko innan jag stekte dem. Frasiga och goda! Viktigt är att färsen är lite lös och man får fös/rulla ihop de, och forma dem i pankon med sked och trycka till dem lite under stekning.

Kycklingköttbullar

22 stora

500 g kycklingfärs
1 ägg
vatten & ströbröd (ca ½ dl strö & 1-1½dl vatten)
2-3 msk japansk soya
2 msk asian sweet chilisås
salt & svartpeppar
Panko att rulla i
smör att steka i

Blanda ströbröd och vatten samt soyan och låt svälla. Tillsätt de övriga ingrediensers och blanda till en smet. Den är och ska vara lite lös. Provstek en bit färsblandning och tillsätt mer smaksättning om så önskas.

Rulla med lätta fingrar till bullar och rulla i panka och forma till bollar. Stek i panna och låt gå klar i ugn i ca 10 minuter medan pastan kokar.

Servera med sweet chili, soya, pasta och grönsaker. Enkel, lättlagad , god och med mycket proteiner och kolhydrater för familjer med spring i benen.

KYCKLINGKÖTTBULLAR

KYCKLINGKÖTTBULLAR

KYCKLINGKÖTTBULLAR

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *